Startsida / Inlägg

LISTA: 6 beroendeframkallande mobilspel du måste prova

av Effie Karabuda
mobilspel

Det börjar som ett tidsfördriv i kassakön på ICA och slutar i ett livslångt beroende. Här är mobilspelen som kommer få dig att fastna. 

mark1. Stack

Pris: Gratis, erbjuder köp inuti app

Format: iOS, Android

Snabbspelat pussel som förlitar sig helt på timing och precision. Stapla blocken och skapa en stabil hög. Försök att placera bitarna direkt över varandra, för om du missar blir tornet bara smalare och svårare att hantera.

mark2. Alto’s Adventure

Pris: 50 kr

Format: iOS, Android

Minimalistiskt och vackert med bra flyt. Glid fram på din snowboard i jakten på din flock med lamor som har rymt – samtidigt som du utför trick, undviker hinder och hoppar upp i luften. Bered dig på ett äventyr som verkligen väcker din inre zen-känsla.

mark3. Timberman

Pris: Gratis, erbjuder köp inuti app

Format: iOS, Android

Säg hej till din nya ”Flappy Bird”-hatkärlek! Hacka ner ett träd så snabbt som möjligt, genom att trycka antingen på vänster eller höger sida. Det gäller att inte bli träffad av grenarna för då dör du omedelbums. Märk väl hur både din highscore och frustration gror för varje yxhugg…

mark4. Two Dots

Pris: Gratis, erbjuder köp inuti app

Format: iOS, Android

En riktig hjärnnöt som kan locka fram plånboken när det kör ihop sig. Koppla ihop två eller flera prickar av samma färg för att få bort dem från skärmen. I bästa fall lyckas du få till flera fyrkanter som spränger bort alla prickar av en viss färg. Snacka om tillfredsställande.

mark5. Mr Jump

Pris: Gratis, erbjuder köp inuti app

Format: iOS, Android

Brutalt plattformsspel som triggar igång ens jävlar anamma. Något som låter lätt på papper är i verkliga fallet riktigt klurigt att utföra. Hoppa på små avsatser och akta dig för taggar och andra farliga föremål. Du kommer att dö flera gånger, men också trycka på ”try again” om och om igen.

mark6. Super Hexagon

Pris: 30 kr

Format: iOS, Android

Se upp! Det här kan man bli fullkomligt galen av – alltså på den nivån att du fortfarande kan se spelet framför dig när du blundar. Guida den lilla ikonen genom det kantiga sexhörningar och hitta en fungerande rotation. Det viktigaste är att vara kvick med tryckandet och inte förlora koncentrationen.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB