Startsida / Inlägg

Kändisarna ska skramla till Musikhjälpen – i ”CS:GO”-turnering

av Effie Karabuda

musikgibbet
Vigiland kommer att tävla på Inferno Online. Foto: Universal Music/Pantamera
På tisdag tävlar e-sportstjärnor och artister om att få skänka en stor prispott till Musikhjälpen. Haken? De måste vinna i ”CS:GO” – mitt under en livesändning.

Redan i morgon (30/5) går Musikgibbets första deltävling av stapeln. Turneringen slår ihop e-sportproffs och populära artister i olika lag och låter dem köra ”CS:GO” mot varandra. Vinnaren får ge bort prispotten till Musikhjälpen som hålls i slutet av året.

Några av dem som medverkar är Dead by April ihop med streamern Emilia Hult, Youtubern Ben Mitkus med Paradise Hotel-deltagaren Robin Mos och så DJ-gruppen Vigiland.

– Idén föddes i början av 2016 och var egentligen sprungen ur ren nyfikenhet från vår sida. Många artister gillar att spela och vi ville göra någonting roligt för dem samt se vad som hände om vi förde dem samman med professionella gamers i en gemensam ”CS:GO”-turnering. Det blev en succé så upplägget i år blir i grund och botten samma, säger Jonathan Gustavii från Universal Music som står bakom eventet.

Målet är att e-sport-Sverige ska bli den största enskilda gåvogivaren. Projektet sattes igång på initiativ av bland annat Pantamera, Spotify och Sverok och uppmuntrar spelare att engagera sig – genom att panta burkar och flaskor. Den som har lämnat in mest på pantstationer runtom i landet får delta i den storslagna skjutarspelsfinalen i december. Självklart spelar man ihop med kändisarna.

– Tanken på att låta en vinstpott bestå av insamlade pantpengar kändes både bra och rolig, vilket gjorde att ett samarbete med Pantamera föll sig naturligt. Pantamera har dessutom en historik i att jobba med både musik och gamingkultur vilket gjorde att vi båda kunde addera tydliga värden i projektet för att få det att växa och bli ännu bättre, förklarar Gustavii.

Den som vill följa spektaklet live från Inferno Online i Stockholm kan kika in på Twitch på tisdag kl 18:00. 

Titta på livevideo från UniversalMusicSweden på www.twitch.tv

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB