Startsida / Inlägg

Youtubestjärnan om EA Play-missen: ”Så pinsamt”

av Effie Karabuda
jesseeaplay

Det som absolut inte fick hända, hände Jesse Wellens. Youtubeprofilens tabbe på EA:s presskonferens är svår att glömma. Nu förklarar stjärnan vad som gick fel. 

Det råder ingen tvekan om att ”PrankvsPrank”-Jesse stod för det skämmigaste ögonblicket under hela E3-mässan i Los Angeles. Under Electronic Arts presskonferens EA Play skulle Youtubestjärnan presentera bilspelet ”Need for Speed Payback”, men misslyckades brutalt.

Han letade efter orden, kallade producenten för Nick i stället för Marcus och såg allmänt förvirrad ut. Efter sin medverkan fick han utstå kritik och hån från internets alla håll och kanter.

Men nu har vi en förklaring till varför det gick så snett. I en video på sin kanal berättar Wellens att han först och främst blir väldigt skakis av att tala inför folk. Till råga på nervositeten hade han inte läst manuset innan. Han förlitade sig därför till stor del på telepromptern, som förstås inte visade rätt repliker när det väl var hans tur att uppträda.

”Jag tänkte att jag var med om min värsta möjliga rädsla”, säger han.

Dessutom var Youtubern inte medveten om när han skulle göra entré under själva sändningen och blev överraskad av att kameran riktades mot honom.

”Det var så pinsamt. Jag svettades. Något sånt här har aldrig hänt mig förut. Vi klev av [scenen] och jag skrattade åt allt och sa att jag är ledsen Marcus – för Marcus är ju producenten till det spelet som jag skulle representera. Jag sumpade det och var så besviken. Men han sa att det var lugnt och att det händer den bästa.”

I efterhand kan Wellens se det komiska i situationen och garva åt sig själv. Han tycker också det var roligt att klippet blev en sådan viral hit och spred på så sätt ordet om både nya ”Need for Speed” och hans egen kanal.

Själv tycker jag att sekundärskammen fortfarande är väldigt stark. Jag kan nästan vakna upp kallsvettig om nätterna och må dåligt för Jesses skull… men det säger väl mer om mig än om honom. Fint att han har gått vidare i alla fall!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB