Startsida / Inlägg

Svenska ”Battlefield 1” har spelats av 21 miljoner människor

av Effie Karabuda
battlefield_21

Dunderhiten ”Battlefield 1” blir bara mer populär för varje dag. Nu har den svenska första världskriget-skjutaren nått 21 miljoner spelare.

Det är nästan ofattbart hur bra det går för Electronic Arts-ägda studion DICE just nu. Sedan släppet av skjutarspelet ”Battlefield 1” i november förra året, har succésiffrorna i princip haglat över den svenska spelskaparen.

I slutet av juni hade 21 miljoner personer sprutat kulor på de fiktiva slagfälten, enligt EA:s senaste finansrapport (via gamespot.com). Det är alltså en ökning på 2 miljoner spelare jämfört med bara månaden innan. Det växer så det knakar – och DICE har redan planer på att utöka äventyret.

Som vi vet sedan tidigare kommer expansionen ”In the Name of the Tsar”, som för första gången introducerar kvinnliga soldater, att lanseras i september. Dessutom lovar utvecklarna att fler härligheter väntar på mässan Gamescom den 22 augusti.

Håll i er, för nu blir det krystat PR-snack för hela slanten…

”På Gamescom kommer vi att ge detaljer kring våra planer för ett nytt erbjudande som ska ge den mäktigaste ’Battlefield 1’-upplevelsen hittills – däribland den allomfattande krigsföringen, episka multiplayer-strider och War Stories-kampanjen som definierade spelet, plus nya kartor, djupare progression och ytterligare spellägen som blivit fanfavoriter, i ett enda paket”, säger VD:n Andrew Wilson i rapporten.

Visst är det härligt när Sverige lämnar starka avtryck på den internationella spelmarknaden. Sedan kanske inte ”Battlefield”-serien direkt är proppad med röda trähus och kanelbullar – utan snarare amerikanska slagord och kommersiell patriotism. Men det är en helt annan femma.

Läs också… RECENSION: ”Battlefield 1” griper tag som inget annat skjutarspel

Läs också… ”Battlefield 1” är DICE:s största lansering någonsin

Läs också… Glädjebeskedet: Nu får ”Battlefield 1” kvinnliga soldater

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB