Startsida / Inlägg

”PUBG”-chefen om PS4-ryktet: ”Vi samtalar med Sony”

av Effie Karabuda
pubgps4

Xbox One var snabb med att få första tjing på ”Battlegrounds”. Men nu verkar det som att den omåttligt populära onlineskjutaren snart är på väg till Playstation 4. 

Det har väl inte undkommit någon att ”PlayerUnknown’s Battlegrounds” just nu är hetare än Negev-öknen en augustidag. Det massiva multiplayeräventyret slår storspel efter storspel, har toppat Steam-listan och har sålts i över 10 miljoner exemplar. Inte så konstigt att Microsoft ville ha en bit av den här pengafyllda kakan och gjorde titeln Xbox-exklusiv. Men det ser inte ut att gälla länge till.

I en intervju med Bloomberg avslöjar grundaren till ”Battlegrounds”-studion Bluehole, Chang Byung-gyu, att han håller på att samtala med Sony om ett samarbete. Tanken är att spelet ska släppas som PS4-version efter att det har lanserats på Xbox One i slutet av året. Med största sannolikhet innebär det här att spelet kommer ut på Sonys plattform någon gång i början av 2018.

Att Microsoft inte får behålla ”PUBG” för sig själv är rätt så självklart med tanke på det stora intresset. Men Piers Harding-Rolls, chef över spelresearch på analysföretaget IHS Markit, menar att den amerikanska speljätten inte förutsåg det enorma genomslaget.

”Jag tror inte att någon i industrin förväntade sig det här”, säger Harding-Rolls till Bloomberg. ”’PUBG’ har enligt mångas åsikt blivit Xbox absolut viktigaste exklusiva titel i slutet av 2017 och det är något som jag tvivlar på att Microsoft förväntade sig.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB