Startsida / Inlägg

Här är speljätten Razers nya gamingtelefon

av Effie Karabuda
razermobil

Självlysande tangentbord, lasermöss och PC-bestar – det är vad man brukar koppla ihop Razer med. Men nu tar gaminggiganten ett nytt kliv ut på mobilmarknaden. 

Razer, som kännetecknas av sin klassiskt illgröna logga, har lyst upp många LAN världen över och förgyllt livet för miljontals PC-nördar. Efter 12 år i branschen är företaget nu redo för att ta en ny riktning. Under ett lanseringsevent i London i går kväll visade man upp den nya satsningen Razer Phone – en mobil gjord för gaming och underhållning.

I Sverige säljs telefonen exklusivt hos återförsäljaren Tre från och med 17 november. Prislappen kommer att ligga på strax under 6000 kronor. Det betyder att Razers lur är snäppet billigare än konkurrenten Morolas Moto Z2, som också arbetar hårt för att bli stor inom e-sport- och gamingkretsar.

Håll i er nu för här kommer ett gäng tekniska specifikationer som låter som rena rama klingonska för mig som är nöjesjournalist. Mobilen är utrustad med 8 GB RAM, en 5,72 tums IGZO-display med stöd för 120Hz uppdateringsfrekvens och en fräsig processor vid namn Snapdragon 835. Och 4000mAh-batteriet är ett av de mest kraftfulla i hela världen. Wow, och så vidare.

Tänk er! Vilka möjligheter! Jag som verkligen har längtat ihjäl mig efter att få spela ”Candy Crush” med skyhög bildfrekvens…

Läs också… Nu kan du tävla i mobilspel – och vinna 100 000 kronor

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB