Startsida / Inlägg

E-sportarens attack mot gay spelare: ”Sug en stor k*k”

av Effie Karabuda
overwatchleague1
Félix Lengyel och Austin Wilmot. Foto: Blizzard Entertainment

”Overwatch”-proffset Félix ”xQc” Lengyel trakasserade sin homosexuella e-sportkollega under en livesändning. Nu är stjärnan avstängd. 

Den kanadensiske Dallas Fuel-spelaren Félix Lengyel, mer känd som ”xQc”, har svårt att hålla tungan rätt i mun. När 22-åringens lag förlorade med 0-4 mot Houston Outlaws i Overwatch League var han snabb med att kasta en okänslig känga mot en av sina motståndare, rapporterar sajten Kotaku.

Under en privat livestream rasade ”xQc” mot Houston Outlaws-spelaren Austin ”Muma” Wilmot. Wilmot hade nämligen gett Lengyel en pik under tävlingen och använt hans ökända fras ”rolled and smoked” när han refererade till sitt lags vinst mot Fuel. Lengyel uttryckte sin frustration då han inte ens hade varit med i den matchen.

”Det är helt åt helvete.”, sade han. ”Håll din jävla käft. Sug en stor k*k. Jag menar, du skulle gilla det.”

Wilmot, som är gay, svarade på kränkningen i sin egen stream och kallade Lengyel för ”en homofobisk skitstövel.”. ”Jag kommer att fortsätta vinna”, förklarade han.

Fuel-proffset bad sedan om ursäkt på sin Twitter: ”Allt har varit så jävla dåligt den senaste tiden. Jag hoppas jag kan vända det här till något bra, förlåt @Muma.”

De två spelarna kom överens om vapenvila. Men Blizzard, arrangörerna bakom Overwatch League, såg allvarligt på situationen. Företaget bestämde att Lengyel ska stängas av i totalt fyra matcher och böta nästan 16 000 kronor.

Dallas Fuel meddelade att de respekterar avstängningen och tänker dessutom bänka Lengyel fram till 10 februari, då säsongens första omgång är över. Under perioden han inte kan spela planerar laget att erbjuda ”xQc” stöd i form av coachning och psykisk träning.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Anders Hedberg
 • Nöjeschef: Ylva Niklasson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Lotta Folcker, Michael Poromaa, Karin Schmidt Hellsing
 • Sajtchef: Andreas Aspegren
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB