Startsida / Inlägg

PewDiePie når 60 miljoner prenumeranter: ”Jag har aldrig mått bättre”

av Effie Karabuda
pewdiepie60milj
Foto: Lotte Fernvall/skärmdump

2017 var ett turbulent år för Youtubestjärnan Felix ”PewDiePie” Kjellberg. Ändå fortsätter hans följarskara att växa så det knakar. 

Han blir bara större och större. Felix ”PewDiePie” Kjellberg har nått en helt ny milstolpe med sin gamingkanal. I skrivande stund har han över 60 miljoner prenumeranter och förblir därmed världens mest populära Youtuber. Totalt har hans videor över 17 miljarder visningar.

Förra året hamnade spelprofilen i blåsväder och anklagades för att vara antisemit – på grund av ett klipp där han betalade en person för att hålla upp en skylt med frasen ”Död åt alla judar!”. Han har också sagt n-ordet under en livesändning, vilket han sedan bad om ursäkt för.

Men trots en virvelvind av olika kontroverser och påtryckningar från media menar Kjellberg att han nu är på ett bra ställe i livet. I en ny video kommenterar han sitt förhållande till Youtube och hur det stundtals har varit ohälsosamt.

”Det nådde en punkt där jag kände att nu räcker det, det här gör mig inte lycklig. Jag vill inte fortsätta med det här. Antingen slutar jag eller så ska jag göra det på mitt sätt, och om jag förlorar några fans i den processen så har jag råd med det.”, berättar han.

Kjellberg bestämde sig för att skära ner på jobbet, börja träna och umgås mer med vänner för att må bättre.

”Jag har så kul med Youtube och allt som jag gör just nu”, fortsätter han. ”Jag är så glad att jag gjorde det här valet.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB