Startsida / Inlägg

Effie testar dejta katter i ”Purrfect Date”

av Effie Karabuda
purrfectdate1
Rate

Purrfect Date

Format: PC

Pris: Ca 90 kr

Utvecklare: Bae Team

Utgivare: Bossa Studios

Efter att Effie legat med fuckboy-pappor i ”Dream Daddy” är det dags för henne att ta speldejtandet till en helt ny, klösigare nivå.

I slutet av 2017, när jag fick en panikattack av att öppna Tinder för 538:e gången, lovade jag mig själv att ta en dejtingpaus. Att träffa nya MÄNniskor är trots allt fruktansvärt dränerande.

Jag kan meddela att jag höll mitt löfte ungefär lika länge som Britney Spears var gift med Jason Alexander. Faktum är att det gick så käpprätt åt helvete att jag numera inte enbart fortsätter att dejta i verkliga livet, utan också i spelens värld. Vem vet, kanske fick jag blodad tand efter min minst sagt intensiva och homoerotiska upplevelse i Dream Daddy: A Dad Dating Simulator. För nu skriker min kropp efter något ännu mer maxat – nämligen kattdejtingspelet ”Purrfect Date”.

purrfectdate2

Det var många frågor som snurrade runt i mitt huvud när startskärmen uppenbarade sig. Skulle jag vara en människa som dejtade en katt? En katt som dejtade andra katter? Eller en människa vars katt dejtade en annan katt? Det första alternativet visade sig stämma.

I rollen som nyanländ forskare till den kattbefolkade ön Aoshima ska jag undersöka och ta hand om de lurviga små djuren tillsammans med Professor Pawpur. Men jag får snabbt reda på att stället kryllar av ogästvänliga varelser. Vips blir jag riven av en kattjävel och ska snart förvandlas till en av dem – vilket gör att jag måste leta efter ett motgift innan metamorfosen nått sin kulm.

Medan jag är på jakt efter ett botemedel uppenbarar sig möjligheten som jag har gått och väntat på… romantiska middagar med tända ljus!! Typ. Mina ”intima” möten med katterna går snarare ut på att trycka bort ett tiotal dialogrutor som i bästa fall mynnar ut i lite klappar och gos. Det hela hålls på en väldigt barnvänlig nivå om man jämför med ”Dream Daddy”. Tack gode gud för det. Jag har aldrig haft en inneboende dröm om att rulla runt i sänghalmen med någon som har en svans.

purrfectdate3

Dagarna på ön fortsätter med samma procedur; gör research och bygg relationer. För varje kapitel möter jag en ny katt. Under spelets gång får jag prova på olika karaktärer och partners. Här finns till exempel den intellektuella Floofybutt, irländska fyllbulten McMurphy och supersnobbiga Trixie att flörta med.

”Purrfect Date” är roligare i teorin än i praktiken. För det mesta blir det bara en utdragen och rätt så självgod visual novel. Det känns som att skaparna tycker att de är helknäppa som tar ut svängarna och försöker sig på någon slags brittisk, mörk humor. Men ärligt talat blir det inte mer skrattframkallande än en buskis på Fredriksdalsteatern.

Jahapp. Så var befinner jag mig nu i livet egentligen? Jo, jag har kvar Tinder-appen. Och jag är en person som har letat efter äkta kärlek i en kattdejtingsimulator. Det kan bara bli bättre från och med nu.

Nu byter vi kommentarsystem!

Vi bryr oss om våra användares datasäkerhet och byter därför nu kommentarssystem. Det betyder att du behöver skapa ett konto och logga in. Du kan enkelt göra det via knappen nedan. Aftonbladet är en del av Schibsted och du loggar in på Aftonbladet med ditt Schibsted-konto. Läs mer här.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB