Startsida / Inlägg

”The Sims 4 Djungeläventyr” gör mig till en riktig storstadstönt

av Effie Karabuda
simsdjungel
Foto: EA

”The Sims 4 Djungeläventyr” tar fram den mest osympatiska sidan hos mig. Nämligen den insektsnojiga, falsettskrikande Östermalmstanten. 

Vid flera tillfällen i mitt 22-åriga liv har pojkvänner, syskon och vänner försökt dra med mig ut i ”vildmarken”. Men de har alla misslyckats fatalt. Till exempel den gången jag nästan fick en panikattack när jag och mitt ex sov i ett tält, eftersom att det kändes som att ett gäng myror marscherade in i mitt öra. Eller förra årets semester i Kina när jag övergav mina kompisar för att de skulle bestiga ett berg. Jag ville ju hellre se ”Transformers: The Last Knight” i en luftkonditionerad lyxgalleria.

Men i ”The Sims 4 Djungeläventyr” har jag bestämt mig för att anamma en mer vänlig och tillåtande inställning till vad moder jord har att erbjuda. Det är ju trots allt bara ett spel. Här kan jag få leva ut min arkeologdröm och hitta den där Lara Croft-glöden som är begraven någonstans djupt, djupt inom mig. Utan att behöva oroa mig det minsta för huggormar och myggbett! Trodde jag, ja.

Snabbare än David Lindgren tar chansen att visa upp sin pappakropp inser jag att jag inte har den blekaste aning om hur en äventyrare klär sig. Khakibyxor, linne och stora fickor hade kanske varit en praktisk look. Men nä, min sim ger sig in i djungeln i klackar, tajta jeans och en skjorta kombinerad med en snygg, stickad tröja. Utrustning? Överskattat! Det räcker väl med en machete och någon insektssprej som spelet redan kittat mig med.

Nja, inte direkt. Här är resultatet av min okunskap:

2018-02-26_18_31_24

Sedan fortsätter det bara att gå utför. Det krävs inte mycket mer än en ringlande, illgrön orm vid en buske för att jag ska få ur mig ett gällt ”ååååooooj!”-läte. Alltså inte min sim, utan JAG. Där och då känner jag mig typ lika cool som någon som heter von Kauffman i efternamn. Jag ser mig själv förvandlas till en kärring som helst inte tar sig ut i skogen om den letar sig längre bort än Djurgården i Stockholm.

Men det är också då jag får se min inneboende Östermalmstant i vitögat. Hur mycket jag än föraktar min egen snobbighet så är den också mitt sanna jag. Så tack ”The Sims 4 Djungelliv”, nu kan jag skippa min nästa terapisession.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB