Startsida / Inlägg

En miljon sålda ”A Way Out”-spel – på bara två veckor

av Effie Karabuda
Foto: Electronic Arts/Karin Törnblom
Foto: Electronic Arts/Karin Törnblom

Josef Fares gör storsuccé med sitt ”A Way Out”. Drygt två veckor efter lanseringen har spelet sålt i över en miljon exemplar världen över. 

Ännu en svensk spelhit att vara stolt över. Regissören Josef Fares har mestadels fått hejarop från kritikerna för sitt ”fly från fängelset”-äventyr med fartfyllda Bruce Lee-fighter. Nu visar även fansen sin kärlek för ”A Way Out”.

Ungefär två veckor efter releasen har actionupplevelsen sålts i över en miljon exemplar, meddelar Electronic Arts. Eftersom att spelet körs i co-op med två spelare innebär det att mer än två miljoner människor har tagit del av studion Hazelights verk.

”Aldrig tidigare i mitt liv, inte ens som filmskapare, har folk reagerat såhär starkt på något som jag har gjort. Det har varit överväldigande. För någon som jobbar i en kreativ bransch är det viktigaste att det man skapar väcker någon slags känsla, och det verkar verkligen som att ’A Way Out’ har lyckats med det.”, säger Fares.

Men trots att spelet är en del av EA:s projekt EA Originals – som ger ekonomiskt stöd åt indieutvecklare – får inte företagsjätten en enda krona av Hazelights miljonvinst. Med det sagt får de förstås en liten del av kredden.

Fares och hans team planerar redan inför nästa släpp. De har nyligen flyttat ut ur DICE:s lokaler och är redo att pröva sina egna vingar.

”Jag tycker det är viktigt att spelindustrin har kreativa titlar som går utanför mallen och som vågar driva saker framåt. Min ambition är att fortsätta vara lite fräck och ta risker i den här branschen. Jag säger det här ofta, men jag är så stolt över teamet och att få vara en del av den här industrin. Jag är här för att stanna.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB