Startsida / Inlägg

Så bryter nya ”Assassin’s Creed Odyssey” sexnormen

av Effie Karabuda
odysseyromans
Foto: Ubisoft

Homo, bi, straight eller asexuell – det är helt upp till dig! Ubisoft uppmuntrar till olika sorters relationer i sitt kommande spel ”Assassin’s Creed Odyssey”. 

Spela som man eller kvinna och inled en romans med precis vem du vill – oavsett kön! För första gången kan man ha sexuella relationer med andra karaktärer i ”Assassin’s Creed”-serien och vara homo, bi, straight eller asexuell, rapporterar australiska sajten Stevivor.

Rollspelsinslagen som gjorde sin debut i ”Origins” kommer att förstärkas ännu mer i ”Odyssey” och öppna upp för helt nya romansalternativ för huvudkaraktären. Förutom de olika sexuella läggningarna kommer man också kunna välja om man vill spela som Alexios eller Kassandra. De två versionerna kommer att ha exakt samma personlighet – den enda skillnaden är utseendet och rösten.

För Melissa McCoubrey, narrativ chef för projektet, var det självklart att skapa ett mer inkluderande spel.

”Vi gör ett spel som erbjuder olika valmöjligheter, och det är något som betyder mycket för många. Det betyder mycket för mig. Och det betyder mycket för teamet.”, säger hon till Stevivor.

Precis som att man kan utforska antika Grekland och dras in diverse händelser kommer relationerna i ”Odyssey” att vävas in på ett lika naturligt sätt. Det finns en mängd karaktärer att bekanta sig med och lära känna på djupet. Men det är absolut inget måste.

”Vi tvingar inte någon att göra något som man inte vill. Så om du är asexuell behöver du inte engagera dig i det här. Det är inte påtvingat. Det är helt och hållet ditt eget val. Men om du spelar Alexios och vill inleda en romans med Soleus, så kör på. Gör din grej.”, fortsätter McCoubrey.

”Assassin’s Creed Odyssey” släpps till PC, PS4 och Xbox One den 5 oktober.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB