Startsida / Inlägg

”Battlefield V” försenas – med en hel månad

av Effie Karabuda
battlefieldvrelease

Förväntningarna på ”Battlefield V” är skyhöga. Men det verkar som att svenska Dice behöver mer tid på sig innan de kan släppa andra världskriget-skjutaren. 

Electronic Arts och den svenska studion Dice skjuter upp releasen för ”Battlefield V” en hel månad. Krigsspelet skulle egentligen ha släppts 19 oktober, men nu landar det på butikshyllorna först 20 november, meddelar Dice i ett pressmeddelande.

Anledningen till förseningen beror på att utvecklarna behöver finslipa innehållet ytterligare. Efter två stängda alphatester har man samlat in respons från spelarna för att avgöra hur bland annat tempot och samarbetet flyter på. Trots extra fix kommer den öppna betan ändå att dra igång som planerat den 6 september.

Vem vet, kanske kan situationen vändas till Dices fördel. ”Battlefield V” skulle nämligen ha klämts in mellan lanseringen av både ”Call of Duty: Black Ops 4” och ”Red Dead Redemption 2”. Men ett november-släpp innebär mer plats i strålkastarljuset.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB