Startsida / Inlägg

EA skänker miljonbelopp till drabbade av Jacksonville-skjutningen

av Effie Karabuda
eanflfond
Foto: Flickr/EA

Två ”Madden NFL 19”-proffs mördades under en e-sportturnering i Jacksonville. Nu öppnar EA en fond för offrens familjer – och donerar en miljon dollar. 

I helgen sköts Taylor Robertson, 27, och Eli Clayton, 22, ihjäl under en e-sportturnering i det amerikanska fotbollsspelet ”Madden NFL 19”, bekräftar polisen i Jacksonville. Electronic Arts – skaparna av ”Madden”-serien – ger nu ekonomiskt stöd till offrens familjer.

EA har startat fonden The Jacksonville Tribute som samlar in pengar till Robertson och Claytons familjer, samt ”alla andra drabbade”, förklarar företaget i ett pressmeddelande. Utvecklarna har donerat en miljon dollar, drygt nio miljoner kronor, och meddelar att allmänheten kommer att kunna bidra inom en snar framtid.

Man planerar dessutom en livestream den 6 september i hopp om att ”föra samman communityt”.

”Vi kan knappt greppa smärtan som så många genomlider, och vi kan inte heller låtsas ha alla svar som kommer hjälpa oss att läka. Men som så många gånger tidigare inspireras vi av vårt community. Sättet ni sluter samman och det enorma stöd för alla drabbade av den här tragedin är otroligt upplyftande. Vi vill ansluta oss till er.”, förklarar EA.

De avlidna proffsspelarna var etablerade och omtyckta i e-sportkretsar. På sitt cv hade Clayton – mer känd som ”TrueBoy” – bland annat en topp fem-placering i Madden NFL 17 Classic och han spelade ofta som Jacksonville Jaguars. Robertson kallade sig för ”SpotmePlzzz” kunde stoltsera med en förstaplats i Madden NFl 17 Classic. 27-åringen var även gift och hade ett litet barn.

I svallvågorna efter masskjutningen beslutade EA att ställa in den pågående ”Madden NFL”-säsongen.

Läs också… Fel att skylla Jacksonville-dådet på rutten gamingkultur

Läs också… EA ställer in ”Madden”-turneringen – efter dödsskjutningen

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB