Startsida / Inlägg

EA ställer in ”Madden”-turneringen – efter dödsskjutningen

av Effie Karabuda
ea_jacksonville
Foto: Electronic Arts/TT Nyhetsbyrån

Jacksonville-dådet har skakat om spelvärlden. Nu väljer Electronic Arts att avbryta sin e-sportturnering i ”Madden NFL 19” och hedra offren i attacken. 

Electronic Arts – arrangörerna bakom ”Madden”-matcherna i Jacksonville – har bestämt sig för att lägga ner säsongens turnering i det amerikanska fotbollspelet. Två proffsspelare miste sina liv när den misstänkte David Katz, 24, avbröt eventet och började skjuta deltagarna. Gärningsmannen tog sedan livet av sig.

Polisen har ännu inte bekräftat namnen på de två personer som mördades, men sponsorer, kollegor och e-sportorganisationer har visat sitt stöd till offren på sociala medier. Även EA sörjer de bortgångna och menar att de var ”respekterade, positiva och skickliga medtävlare”.

”Jag vet att många av oss, inklusive mig själv, är chockade och fyllda av sorg. Våra team har jobbat oavbrutet för att göra allt vi kan för att bemöta den här hemska situationen.”, säger Andrew Wilson, vd för EA, i ett pressmeddelande.

Wilson betonar också att det är viktigt att rå om varandra.

”Vi är alla starkt påverkade av det som hände i Jacksonville. Det är första gången vi har behövt hantera något sånt här som organisation, och jag tror det är första gången vårt spelcommunity har drabbats av en tragedi av den här sorten. Snälla ta er tid att stötta varandra i den här svåra tiden.”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB