Startsida / Inlägg

Här åker ”CS:GO”-spelaren fast för fusk – mitt under matchen

av Effie Karabuda
csgoforsaken
Foto: Skärmdump/Valve

”CS:GO”-proffset Nikhil ”Forsaken” Kumawat fuskade mitt under en turnering. Såhär såg det ut när han blev tagen på bar gärning. 

Extremesland, en ”CS:GO”-turnering i Shanghai, tog en dramatisk vändning i helgen. Optic India-medlemmen Nikhil ”Forsaken” Kumawat hamnade i blåsväder när det visade sig att han fuskat under en match, rapporterar Eurogamer.

Efter flera minuter av misstänksamt spel sprang en funktionär fram till Kumawat och började söka igenom hans PC – samtidigt som tävlingen var i full gång. Spelaren försökte då radera sitt hack, men blev stoppad av funktionären som tog tag i hans armar.

”Forsaken” hade gömt ett så kallat ”aim bot”-program i sina datorfiler som gör att siktet fäster sig direkt på fienderna.

E-sportprofilens agerande fick allvarliga konsekvenser för Optic India som kickades ut ur turneringen. Organisationen Optic Gaming har även avslutat samarbetet med sitt Indien-baserade lag. Det diskuteras dessutom om ”Forsaken” ska förbjudas att tävla i ”CS:GO” på livstid.

Det här är inte första gången som Kumawat har fuskat. Han fick till exempel inte spela i ESL Tournaments under sex månader på grund av att han blivit avstängd av Valves anti-fusk-system. Hans fortsatta e-sportkarriär ser minst sagt mörk ut.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB