Startsida / Inlägg

Här är första bilderna från ”Monster Hunter”-filmen

av Effie Karabuda
monsterhunterbilder
Foto: Skärmdump/Capcom

Filmatiseringen av ”Monster Hunter” med Milla Jovovich är i full igång. Men bilder från inspelningen skvallrar om att fantasyrollspelet tyvärr liknar ”Call of Duty”… 

Varningsklockorna började ringa redan när regissören Paul W.S. Anderson svamlade om manuset. Den kommande filmen baserad på ”Monster Hunter”-spelen har inte en särskilt hög trovärdighet till att börja med – och nu går det bara utför.

”Monster Hunter” spelas i skrivande stund in med ”Resident Evil”-stjärnan Milla Jovovich i en av huvudrollerna. Skådespelerskan har lagt upp flera bilder på sin instagram där hon poserar med sina kollegor på inspelningsplatsen i Sydafrika.

Jag vet, det finns många anledningar att vara orolig. Man kan ju verkligen undra hur i hela friden ett fantasyrollspel kunde förvandlas till ett skitigt ”Call of Duty”?! Inte en jagras så långt ögat kan nå! Istället för att värna om det unika och japanska med serien så ska vi behöva genomlida ännu ett generiskt västerländskt krigsäventyr :)

Om man ska lita på den officiella beskrivningen och inte Andersons utsvävningar handlar filmen om en militär insatsstyrka från FN som hamnar i en annan dimension – full av monster. Där träffar Jovovich en jägare som hjälper gruppen att hindra alla monster från att ta sig igenom en portal och invadera jorden.

Det blir alltså mer ”Monster Hunter”-vibbar ju längre in i berättelsen vi kommer. Men jag skulle inte vara alltför optimistisk. Teamet bakom ”Resident Evil”-filmerna körde trots allt sitt eget race och det är samma personer som arbetar med den här Hollywood-rullen.

Nåväl. Den som lever får se hur det hela urartar sig!

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB