Startsida / Inlägg

Backpack Kid stämmer också Epic för ”Fortnite”-dans

av Effie Karabuda
backpackkidfortnite
Foto: Skärmdump

En rad kändisar vill sätta dit ”Fortnite”. Backpack Kid ansluter sig till klagokören och stämmer utvecklarna Epic Games för att ha kopierat hans ”flossing”. 

Senast igår skrev jag om att ”Fresh Prince i Bel Air”-skådisen Alfonso Ribeiro hävdar att battle royale-succén stulit hans ikoniska ”Carlton-dans”. Även rapparen 2 Milly har kommit ut med en liknande anklagelse. Nu menar dessutom Russell Horning – mer känd som Backpack Kid – att spelet kopierat hans rörelser.

Backpack Kid slog igenom tack vare sin så kallade ”flossing” som spred sig som en löpeld på sociala medier. Han fick även stor uppmärksamhet för sin medverkan i Katy Perrys uppträdande i ”SNL”. ”Fortnite”-emoten som kan vara inspirerad av Hornings dans kallas för ”the floss” och används av många i spelet.

I juni tävlade Backpack Kid i Epics ”Fortnite”-turnering på E3-mässan i Los Angeles. Han har även deltagit i andra events kopplade till spelet. I en intervju från i somras med TMZ sa Horning att han inte kräver pengar för sin dans; ”det är ingen stor grej, jag är bara glad att den finns med i spelet.”

Men nu har han alltså ändrat sig i frågan. Horning, Ribeiro och 2 Milly har alla samma advokat som kämpar för att kändisarna ska få ekonomisk kompensation. Epic har sagt till Polygon att de inte vill kommentera pågående rättstvister.

Läs också… ”Fresh Prince”-stjärnan stämmer ”Fortnite”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB