Startsida / Inlägg

DEL 2: Så blev min bror besatt av ”Red Dead Redemption 2”

av Effie Karabuda
jacreddeaddel2

Det här är en sms-historia om hur min storebror en dag blev sjuk i influensa och köpte ”Red Dead Redemption 2” som tröst. Sedan den dagen har inget varit sig likt. 

LÄS DEL 1 HÄR.

Kära läsare, det här är fortsättningen på förfallet som inte bara påverkat mig – utan alla som har någon form av relation med min bror Jac. Han sitter fortfarande svettig, skakad och ensam i sin mansgrotta och inbillar sig att han är en sexig cowboy. Verkligheten har ännu inte hunnit ifatt honom. Kanske kommer den aldrig att göra det. Och vi utomstående kan bara titta på.

Jag måste erkänna att sms-konversationerna mellan mig och Jac kändes lite mer ansträngda efter lanseringen av den här följetongen. Den första delen gjordes utan någon som helst tanke på att alla meddelanden skulle publiceras. Men när vi satte igång den andra delen var vi ju medvetna om att det här skulle offentliggöras. Allt som skrevs var såklart genuina känslor och tankar men samtidigt… äh, det är svårt att sätta fingret på vad förändrades.

Hur som helst, för att recappa så handlade första delen i princip om att Jac jagade som en jävla galning för att hitta kläder till Arthur. Det hela avrundades med att han skaffade en ”porregissörsoutfit”. Därefter hände det här:

– OBS VARNING FÖR SPOILERS OM DU INTE SPELAT KLART –  

jacdel2_1 jacdel2_2 jacdel2_3 jacdel2_4 jacdel2_5

Jac var alltså fortfarande inne på samma Cruella de Vil-spår och prioriterade päls över allt annat. Han hade helt försummat spelets berättelse.

jacdel2_6 jacdel2_7 jacdel2_8

Här nedanför kan ni se att han började skriva till mig halv två på natten en helt vanlig tisdag. Ni kanske undrar om Jac inte har ett jobb som alla andra? Svaret är jo, det har han. Men det var inte viktigare än att jaga älg.

jacdel2_9 jacdel2_10 jacdel2_11 jacdel2_12

Såhär med facit i hand inser jag att jag borde varit hårdare. Jag skulle ha ruskat om min bror och skrikit ”WHO HAVE YOU BECOME?” när han klockan 01:05 spelade en sekvens som han redan hade spelat. Utan att han först fattade det själv.

jacdel2_13 jacdel2_14 jacdel2_15 jacdel2_16 jacdel2_17

Det var väldigt naivt av mig, men jag hade något hopp om att Red Dead Online kanske skulle få Jac på andra tankar. Inspirera honom till att se bortom sin besatthet av det materiella. Så var inte fallet.

jacdel2_18 jacdel2_19

EXTRAMATERIAL:

jacextra1 jacextra2

I ren panik försökte Jac rentvå sitt rykte. Det såg ut såhär (klippet var egentligen flera minuter långt men herregud det finns en gräns):

 

jacdel2_20 IMG-3395 jacdel2_22 jacdel2_23 jacdel2_24 jacdel2_26

Ärligt talat brydde jag mig inte om hans motiv. Skitsamma om han fortfarande var jaktgalen, han var i alla fall PÅ VÄG någonstans i main storyn för första gången på evigheter.

jacdel2_27 jacdel2_28
jacdel2_30

Okej, såhär var läget. Jag och Jac hade träffats för att gå på bio och se nya ”Fantastic Beasts”. Men efter filmen märkte jag att han var lite nedstämd – och det var inte på grund av det mörka hotet mot the wizarding world. Nä, det berodde på att Arthur insjuknat i tuberkulos.

Jag lät honom ventilera sin ångest. Sedan skiljdes vi åt.

jacdel2_31 jacdel2_32

Eeeeh, vilken obehagligt snabb återhämtning?! Har min bror blivit lika kall som isdrottningen i Narnia?

jacdel2_33 IMG-3408
jacdel2_35 jacdel2_36

Det gick flera dagar. Jag trodde att Jac bara var inne i sitt sedvanliga jaga-lyxkläder-läge. Men han hade – under total radiotystnad – lyckats spela klart ”Red Dead Redemption 2”.

jacdel2_37 jacdel2_38

Och den sjuka jäveln ska spela det igen.

Låt oss upprepa detta.

Min bror

ska spela

Red Dead

Redemption 2

IGEN

 

rip

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB