Startsida / Inlägg

Då släpps efterlängtade ”World of Warcraft: Classic”

av Effie Karabuda
Foto: Blizzard

Det blir en bra sommar för alla ”WoW”-fans. Redan i augusti släpper nämligen Blizzard sin största nostalgitripp hittills. 

För två år sedan avslöjade Blizzard att ”Vanilla WoW” snart gör comeback. Hela Blizzcon kokade av förväntan och sociala medier gick bananas. Efter utannonseringen har vi väntat och väntat på att ett releasedatum ska bli officiellt.

Nu är det klart att ”WoW Classic” kommer att släppas 27 augusti. Den nygamla versionen tar spelarna tillbaka till 2006 innan MMORPG:et ”kryddades till” (nä, jag vågar inte skriva ”förstördes”) med typ jättelika pandor. Med andra ord när det var vaniljdoftande, retro och relativt orört.

”Vi vill återskapa spelupplevelsen som vi alla njöt av i originalet, klassiska ’World of Warcraft'”, sa producenten J. Allen Brack under Blizzcon 2017.

Alla som har en aktiv prenumeration kommer att kunna ladda ner titeln vid lansering. Från och med idag kickar Blizzard också igång ett slutet betatest som pågår fram till juli. Om du är sugen på att förhandstesta klassikern går det att anmäla ditt intresse via den här länken. Två veckor innan den stora dagen, den 13 augusti, kan du börja gå loss i ”character creation” om du har speltid på ditt konto eller prenumererar.

Innan utvecklarna kom ut med sin ”Classic”-satsning höll fansen på att skapa egna servrar för att kunna spela originalspelet. Många av de här servrarna stängdes dock ner av Blizzard på grund av upphovsrättsliga skäl – vilket upprörde många. Men som vi alla vet valde till slut företaget att lyssna på sin publik och göra slag i saken.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB