Startsida / Inlägg

”Fable 4” läckt innan E3-avslöjande – det här vet vi

av Effie Karabuda
Foto: Xbox

Fansen har väntat på en fortsättning på ”Fable”-sagan i flera år. Det nya Xbox-spelet ryktas avslöjas på söndag, men redan nu har detaljer läckt ut. 

Gud vad jag älskar dagarna innan E3-mässan. Mest för att jag ser framför mig hur alla PR-personer bryter ihop över läckor som hittat ut innan presskonferenserna. Vad som helst kan hända! Vilda västern-stämning! TOTAL ANARKI!

Det har inte hänt så mycket med Xbox ”Fable”-serie sedan den tredje delen släpptes 2010. Fansen har tjatat och tjatat och undrat när vi ska få sätta foten i Albion igen. Nu verkar det som att Microsofts presskonferens kommer att visa upp ”Fable 4” på söndag. Och Reddit har redan luskat fram hemlighetsstämplad information.

Ett kort klipp har spridits som utannonserar ”Fable 4”. Det har laddats upp och tagits bort flera gånger, vilket ofta tyder på att läckan stämmer. Men några personer har hunnit kolla in videon som innehåller information om vad som väntar oss i nästa spel. En Reddit-användare, LagSwag1, kom åt en skärmdump och sammanfattade detaljerna.

Man kommer att kunna växla mellan första- och tredjepersonsperspektiv. Spelet är ”open world” och det är fritt fram att skippa huvuduppdraget precis som i till exempel ”Skyrim”. Man kan bygga städer och forma dem på olika sätt som påverkar slutet av spelet. Det sägs också att man har satsat mer på karaktärsskapandet, tagit bort alla skjutvapen och lagt in ett multiplayerläge.

När det gäller handlingen så har Albion och Aurora förstörts. En galen kung har rustat upp the Spire, men också låtit en asteroid krascha rakt in i planeten. Spelarens uppgift blir att återuppbygga allt och samtidigt stoppa en annan planerad asteroidattack. Det blir en hel del tidsresor för att rädda världen, och dessutom återvänder Jack of Blades.

Inga uppgifter är dock bekräftade av Microsoft, utan det återstår att se om ”Fable 4” presenteras på söndag. Det är Playground Games som står för utvecklingen efter att originalskaparna Lionhead Studios la ner för tre år sedan.

Läs mer… E3 2019: Allt du behöver veta om presskonferenserna

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB