Startsida / Inlägg

E3 2019: Allt du behöver veta om presskonferenserna

av Effie Karabuda
Foto: Xbox/EA

Spelvärldens största happening är bara runt hörnet! Här hittar du datum, tider, rykten och allt annat du vill veta om presskonferenserna på E3 2019 i Los Angeles. 

Äntligen! Den mest intensiva veckan på spelåret är snart här. Som spelredaktör innebär E3-mässan ont om sömn och ett ständigt stresspåslag – men också en gemenskap med er läsare. I vanlig ordning kommer vi att dela topparna och dalarna med varandra här på sajten.

För tredje året i rad livechattar jag under alla presskonferenser. Det blir jubel! Det blir besvikelser! Men vi håller ihop i vått och torrt. Det är tur att jag har er klockan 03.02 när energin når botten och pandadräkterna på Ubisofts konferens börjar kännas alltmer overkliga. Eller verkliga? Herregud, vi har så mycket att se fram emot.

Och nä, tyvärr kommer jag inte vara på plats i LA för det är nästintill omöjligt att uppdatera er med nyheter och samtidigt uppleva mässan. Tro mig, jag testade det 2016 och kom hem typ utbränd.

Som vi vet sedan tidigare kommer Sony inte att närvara på årets E3. Electronic Arts skippar också sin presskonferens och satsar på några utspridda livestreams istället. Men alla andra veteraner håller fanan högt.

Såhär ser schemat ut för E3 2019:

ELECTRONIC ARTS

Foto: EA

När? Lördag 8 juni, kl 18.30 Var? twitch.tv/ea

Spelgiganten flyr från mässgolvet och ockuperar istället arenan Hollywood Palladium med sitt EA Play. Det blir ingen presskonferens, men man lovar att bjuda på flera livestreams under lördagen. Det lär bli gameplay från ”Star Wars Jedi: Fallen Order” och säkert en del nyheter till ”Anthem”, ”Battlefield V” och ”Apex Legends”.

MICROSOFT

Foto: Xbox

När? Söndag 9 juni, kl 22.00 Var? twitch.tv/xbox

Xbox slipper konkurrensen från Playstation i år och får gott om plats i rampljuset. Det har tidigare läckt information om att Microsoft planerar att släppa en helt ny upplaga konsoler. Förhoppningsvis kommer företaget att ge oss lite mer konkreta detaljer kring satsningen och kanske nämna vilka spel som är i utveckling för nästa generation.

Google Stadia-utmanaren Project xCloud kommer nog att bli en snackis. Stora dragplåster som ”Gears 5” och ”Halo Infinite” ska förstås också visas upp.

BETHESDA

Foto: Bethesda

När? Måndag 10 juni, kl 02.30 Var? twitch.tv/bethesda

Man vet aldrig läget med Bethesda – det är ofta allt eller inget. Ibland har det strösslats ut spännande utannonseringar på löpande band och andra gånger har man slösat bort en halv livstid på tomma löften. Tyvärr har företaget redan gått ut med att det inte blir några uppdateringar kring varken ”Elder Scrolls VI” eller ”Starfield”.

Vad ska vi då leva för? En trailer för ”Wolfenstein: Youngblood”? Eller kommer ”Prey”-skaparna Arkane Studios med något helt nytt? Det blir upp till bevis.

 PC GAMING SHOW

e3 2019 conference schedule pcgamingshow2019

När? Måndag 10 juni, kl 19.00 Var? twitch.tv/pcgamer

För femte året i rad presenteras spel- och hårdvarunyheter till PC. Det brukar vara en salig blandning av kommersiella titlar och mindre indieprojekt. Eftersom att Epic Games Store sponsrar showen kommer det nog bli en del reklam för deras onlinebutik och erbjudanden. Vi kan även vänta oss inhopp från svenska Paradox Interactive, Funcom, Frontier Developments, Digital Extremes och Chucklefish.

UBISOFT

Bildresultat för the division 2
Foto: Ubisoft

När? Måndag 10 juni, kl 22.00 Var? twitch.tv/ubisoft

Jag vet hur det här kommer att urarta sig. Någon pajsare kommer in i en djurdräkt och steppar eller låtsasblåser i en trumpet och så har århundradets barnkalas dragit igång igen. Jag kommer säkert att skriva en halvspydig kommentar om jippot och så kommer Ubisofts pr-avdelning kalla till krismöte. Det känns tryggt med den här sortens förutsägbarhet ändå.

Skämt åsido, vi är nog många som hoppas på ett avslöjande av vad som verkar vara ett ”Assassin’s Creed” i vikingamiljö. Även om ingen release har planerats för 2019 kan man väl ändå hålla tummarna för en teaser trailer? Det kan också bli snack om nästa ”Watch Dogs”,  ”Beyond Good & Evil 2” och ett DLC till ”The Division 2”.

SQUARE ENIX

Foto: Square Enix

När? Tisdag 11 juni, kl 03.00 Var? twitch.tv/squareenix

Nu finns det inte längre någon Lara Croft att skryta med. Men om vi har tur berättar man lite mer om hur det går med ”Final Fantasy VII Remake” eller ”Babylon’s Fall”. Personligen längtar jag mest efter allt som har att göra med ”The Avengers Project”, särskilt om det är något gameplay-relaterat. En uppföljare till ”Nier: Automata” vore inte heller helt fel.

NINTENDO

Foto: Nintendo

När? Tisdag 11 juni, kl 18.00 Var? twitch.tv/nintendo

Många titlar är på G till Nintendo Switch – bland annat ”Luigi’s Mansion 3”, ”Metroid Prime 4”, ”Bayonetta 3” och sist men inte minst ”Pokémon Sword and Shield”. Det blir totalt fokus på själva spelen och inte så mycket på hårdvaran. Nintendo har sagt att man till exempel inte har någon budgetvariant av Switch-konsolen i görningen. Något nytt kommer vi säkert få ta del av, men exakt vad är svårt att förutspå. Däremot kan jag garantera att den japanska speljätten kommer att bränna av presskonferensen i rasande fart och göra oss lika förvirrade som vanligt.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB