Startsida / Inlägg

”Fortnite”-streamer samlar in 8,5 miljoner till sjuka barn

av Effie Karabuda
Foto: Epic Games/Skärmdump

”Fortnite”-legendaren Ben ”Dr Lupo” Lupo har slagit rekord. På bara fyra timmar lyckades han dra in nästan tio miljoner kronor till ett barnsjukhus i USA.

I helgen skramlade Ben ”Dr Lupo” Lupo ihop 920 000 dollar, drygt 8,5 miljoner kronor, under en fyra och en halv timmar lång välgörenhetsstream, skriver Forbes. Alla pengar gick till St. Judes Children’s Hospital – ett barnsjukhus i Tennessee, USA som bland annat tar hand om cancersjuka barn.

Lupo var en del av satsningen GuardianCon som ursprungligen skapades av ”Destiny”-fans. Arrangörerna hade som mål att dra in tre miljoner dollar till sjukhuset innan eventet drog igång. Förra året bidrog Lupo och hans livesändning med drygt en halv miljon kronor. Men i år slog han flera rekord.

”Fortnite”-profilen är en av få på Twitch som fått så stora donationer på så kort tid. Hans egen stream – eller GuardianCons för den delen – har aldrig nått den här sortens siffror på bara några timmar. Att kända streamers som bland andra Tyler ”Ninja” Blevins donerade var säkert till stor hjälp.

Genom olika utmaningar i ”Fortnite” kunde Lupo nå sina milstolpar. Till exempel lovade han att spela battle royale-hiten utan att bygga någonting om han kom upp i en viss summa. Och om han fick in över 500 000 dollar skulle hans fru gå med på att spela skräckspelet ”Resident Evil”.

”Jag har fortfarande ett stort leende på läpparna”, skrev Lupo på Twitter dagen efter succén.

Till sist landade insamlingen på 3,7 miljoner dollar, alltså ungefär 34 miljoner kronor. GuardianCon kommer att fortsätta stötta St. Judes-sjukhuset när eventet väl drar igång den 6 juli.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB