Startsida / Inlägg

Effie träffar cosplayare på Tokyo Game Show

av Effie Karabuda
Foto: Aftonbladet Spela

En rippad Mario och en ful v.s. snygg Samus Aran. Hundratals cosplayare samlades på spelmässan i Tokyo för att visa upp sina kreationer. 

Jag har aldrig upplevt en mer uppstyrd cosplayvisning än den på Tokyo Game Show. Alla cosplayare var uppradade utomhus och hade varsin liten kö för besökare som ville ta bilder. När man var klar med sitt fotande gick man vidare till nästa person. Ibland drog några karaktärer iväg på lunch och ibland tillkom det nya.

Det ryktades till exempel om att Sam från ”Death Stranding” stod och lurade vid en trappa. Men när jag kom dit var han spårlöst försvunnen. Jag fick sedan nys om att han gosade med fansen vid Kojima Productions-båset. Jag sprang till merchståndet men då var han redan borta. Det var trångt och folk gick lika långsamt som Leif G.W. pratar och jag kände att fan, jag kommer aldrig få fota den där glasburksbebisen.

Uppgiven och nästan lite svimfärdig vandrade jag från indiespelshallen till viloområdet. Då såg jag en man med slangar och lådor och andra Kojima-konstigheter som pillade med en trög dragkedja. BINGO!!

Foto: Aftonbladet Spela

Kan det här vara världens gulligaste version av Norman Reedus? Jag skulle tro det.

Jag blev också överlycklig när jag stötte på ”Metroid”-hjältinnan Samus Aran. Tills det visade sig att det var en snäppet fulare version av Samus. Några meter bort fanns nämligen snygg-Samus som blivit viral för någon vecka sedan.

Foto: Aftonbladet Spela

Man ba, wow, vilken ambitiös ”Metroid”-dräkt.

Foto: Aftonbladet Spela

Men så gled den här in. HERREJÄVLAR!

Foto: Aftonbladet Spela

Och det blev bara bättre. Runt hörnet fanns en riktigt rippad Mario med tubtopp(?).  Attityden går verkligen inte av för hackor.

Foto: Aftonbladet Spela

Det var också ett himla drag kring en annan biff – nämligen ”God of War”-Kratos. Jag var ju bara tvungen posera bredvid denna legendar. Äkta power couple.

Foto: Aftonbladet Spela

Bowsette jobbade med ganska så loj utstrålning om jag får säga det själv.

Foto: Aftonbladet Spela

Jag var egentligen inte superpepp på att fota Solid Snake, men eftersom ingen stod i hans kö behövde jag ställa upp.

Foto: Aftonbladet Spela

”Nier: Automata”-tjejen var sjukt bra på att posera. Jag hann knappt ta upp mobilen innan hon stod lutad mot glasväggen med armen upp i skyn, för att i nästa sekund växla till en närbild där hon pekade sensuellt mot kameran. Jag kände mig som Bingo Rimér.

Foto: Aftonbladet Spela

En vandrade pokémonboll, jo men visst.

Foto: Aftonbladet Spela

Jag vet inte hur poppis ”Red Dead Redemption 2” är i Japan, men det var inte direkt en stor massa som flockades kring Arthur Morgan. Även här visade jag mitt stöd för de stackars bortglömda cosplayarna.

Effie – en eldsjäl. Nominera mig gärna till Svenska hjältar 2020 för min otroliga insats.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB