Startsida / Inlägg

Jag behöver ingen pojkvän – för nu finns ”Virtual Reality Boyfriend”

av Effie Karabuda
Foto: Aftonbladet Spela/IVR

Ja ja, jag har väl egentligen aldrig *behövt* en kille. Men nu kan jag i alla fall prova på äkta pojkvänskärlek  – tack vare ett smått obehagligt VR-spel. 

Jag måste ändå erkänna att det finns en del fördelar med att ha en pojkvän. Särskilt om han är bra på att laga mat, sätta upp bokhyllor eller köra bil. Skoja, det finns såklart annat trevligt som ingår i paketet också.

I ett låtsasförhållande kan jag få allt det där – utan några som helst störningsmoment. Inga bråk om vilken släktmiddag man måste gå på och vem som senast tog tvätten. ”Virtual Reality Boyfriend” lyfter endast det goda med tvåsamheten.

Min VR-pojkvän är en proffsig barista, vilket märks på Tokyo Game Show-montern som har förvandlats till ett café. I väntrummet står en kille i hästsvans och grönt förkläde och maler kaffebönor vid en träbänk. Han maler och maler och maler tills kaffet i princip har pulvriserats och försvunnit från jordens yta. Styrkan i hans handleder lär ha ökat med i alla fall 60 procent efter det här giget.

Till slut får jag sätta mig vid ett skrivbord och ta på mig ett par ”VR-glasögon” i kartong – där man har stoppat in en iPhone. Nej, det är inte mer high-tech än så. Jag hamnar direkt i ett ”hot barista boyfriend”-scenario.

Jag får välja mellan fyra olika pojkvänner. Alla förutom en ser ut att vara typ 14 år och jag vill inte leka pedofil, så valet landar därför på en riktigt frodig, japansk Mads Mikkelsen-man. Han har lite längre ”salt and pepper”-hår och tredagarsstubb. Mannen står bakom en bar och serverar mig vad som hade kunnat vara en espresso, eller varför inte en cappuccino.

Japanska Mads går sedan ut från bardisken och jag vrider huvudet i alla olika riktningar för att följa med honom runt i caféet. Han sätter sig på stolen bredvid mig och säger något obegripligt. Jag svarar något obegripligt. Kanske kommenterar han hur gulligt rosig jag är om kinderna, eller att jag är den vackraste kvinnan i rummet.

Sådär håller det på ett tag. Sedan lutar han sig fram och det ser ut som att han skalla mig. Men istället ger han mig en puss på pannan. Jag känner mig som ett litet barn som nattas av sin pappa.

Efter den något traumatiserande upplevelsen möter jag min kollega Elisabeth som testat samma mobilspel. Det visar sig att hon fått ”happy birthday” sjungen för sig vid ett piano och blivit skålad med ett champagneglas rakt i fejset.

Jag kom lindrigt undan.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB