Startsida / Inlägg

Såhär ser drömboendet ut för pensionerade gamers

av Effie Karabuda
Foto: Lenovo

Obegränsat med pizza, träning med e-sportlegendarer och en egen gaming-rig. Här är ålderdomshemmet som alla pensionerade gamers skulle vilja bo på.

Från och med 2050 kan du bo riktigt lyxigt om du är en spelare i slutskedet av livet. Lenovo – företaget bakom bland annat ”CS:GO”-seniorlaget Silver Snipers – lanserar nu ett äldreboende för grånande gamers. Eller tja, det verkar vara ett rätt så fiktivt sociala medier-påhitt om du frågar mig.

– Även unga gamers ska en dag bli gamla. Då väntar paradiset vi skapat för dem med den bästa internetuppkopplingen, de senaste gamingdatorerna och en 24/7 Gorbys-buffé, säger Oskar Ferm som varit med och utvecklat projektet.

Tanken är ett e-sportare ska kunna reservera en plats på ”House of Graymers” och få ta del av den ultimata spelupplevelsen för gamlingar.

Inger ”Trigger Finger” Grotteblad från Silver Snipers ger en guidad tur i huset. I kampanjfilmen visar hon upp en massa coolt ”gear” vars produktnamn jag inte kommer nämna för då blir det reklam. Men jag kan säga att sviterna är betydligt bättre utrustade än linoleum-rummen på min morfars demensboende.

Ingen hade väl sagt nej till en läskkyl, en gigantisk, kurvig skärm och en gamingstol som ser ut att läka både ryggskott och andra krämpor.

Inger Grotteblad tror att den här typen av hem är framtiden. Generationen som vuxit upp med datorspel sedan de var små på 80-talet kommer antagligen ha ett starkt intresse för gaming även när de blir äldre.

–Datorer kommer att bli ett mycket viktigt redskap på äldreboenden. Många som kommer från ensamhushåll hittar en spännande fritidsaktivitet i spel där man träffar andra både i verkligheten och virtuellt, säger Grotteblad.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB