Startsida / Inlägg

Här fyndar du spel och konsoler på Black Friday

av Effie Karabuda

Länge leve kapitalismen! Den här listan hjälper dig hitta de bästa spelköpen under Black Friday-helgen. 

Artikeln uppdateras löpande under fredagen med nya erbjudanden. 

mark

SPEL

Playstation store

PS4-ägare bör kika i Playstations digitala butik. Om du har tur kan du hitta riktiga klipp för under 200 spänn, som till exempel ”Resident Evil 2” och ”Spider-Man”. Dessutom får du 25 procent rabatt på ett 12 månader långt PS Plus-medlemskap. Rean går upp till över 70 procent och pågår fram till 3 december.

Effies tips: ”Assassin’s Creed Odyssey: Deluxe Edition” (299 kr). Hora runt i antikens Grekland, bli bundis med Sokrates och känn saltstänket ute på Medelhavets vågor. Det här generösa rollspelet går inte att få nog av!

Xbox games store

Spara upp till 60 procent på spel till både Xbox One och Xbox 360. Ultimate- och guldmedlemmar sparar upp till 10 procent mer än alla andra. Rabatterna är inte riktigt lika saftiga som hos Playstation, men det går ändå att fynda succéer som ”Control” och ”Battlefield V” för en billig peng. Rean håller igång hela helgen.

Effies tips: ”Brothers: A Tale of Two Sons” (59,70 kr). Josef Fares första spel är en ”Bröderna Lejonhjärta”-historia som berör ända in i hjärteroten. Dessutom har det vunnit en BAFTA.

Steam

Som PC-spelare är det bra att uppdatera Steam varje dag för att ta del av nya erbjudanden fram till den 3 december. Här kan du hitta tusentals titlar – både storsäljare och kritikerhyllade indiespel. Ibland går rabatten ända upp till 85 procent. Det finns också relativt nya släpp att klicka hem, exempelvis ”Dark Souls”-kopian ”Sekiro”.

Effies tips: ”What Remains of Edith Finch” (9,99 euro). Det blir inte bättre än såhär. Berättelsen om Edith Finchs bortgångna familj kommer att stanna kvar med dig för alltid. 

Origin

Electronic Arts egen plattform för PC– och Mac-användare har en rea på upp till 75 procent. Som vanligt är det alltid bra att kolla in priserna hos konsolbutikerna och Steam innan du börjar gräva i Origins utbud. Men det är å andra sidan svårt att hitta ”Dragon Age Origins” för 24 spänn någon annanstans.

Effies tips: ”The Sims 4” (107,25 kr). Livssimulatorn gör sig bäst på dator, så är det bara. Om du inte införskaffat den fjärde delen än är det verkligen på tiden att du gör det nu.

Nintendo eShop

Såklart Switch-fansen också ska få grymma deals! Kritikerrosade titlar som ”Breath of the Wild” och ”Super Mario Odyssey” har en rabatt på 30 procent. Även ”Dark Souls Remaster” och ”Civilization VI” har fått rejäla prissänkningar.

Effies tips: ”Overcooked” (68 kr). Ett måste för alla förfester. Var beredd på en hätsk stämning när du och dina vänner ska driva en restaurang ihop.

mark

KONSOLER

Nintendo Switch

Switch är stationär och bärbar på samma gång, så att du både kan koppla upp den till din tv samt ta med den när du är på resande fot. Det har släppts en hel del hyllade titlar till hårdvaran som till exempel ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild” och ”Super Mario Party”.

Ursprungspris: Ca 3700 kr

Bästa pris: 3599 kr, CDON.se

Tillbehör: Köp ett stöttåligt fodral för när du vill bära runt på din Switch. Jag har själv en som funkat toppen. Kostar 149 kr (50 procent rabatt) hos CDON.se.

Läs också… KONSOLTEST: Så bra är Nintendo Switch

Xbox One X

Den här bjässen har 40 procent mer kraft än någon annan konsol på marknaden. 4k-upplösning, HDR, 60 bildrutor per sekund och 1 TB i minne. Om du verkligen vill maxa gamingupplevelsen är X det rätta valet.

Ursprungspris: Ca 4790 kr

Bästa pris: 3555 kr, CDON.se

Erbjudande: Köp en bundle som innehåller konsolen och ”Star Wars Jedi: Fallen Order” för 3555 kr på CDON.se.

Läs också… Spelsnack med Effie: Så bra är nya Xbox One X

Playstation 4 Pro

Precis som Xbox One X har PS4 Pro 4k-upplösning, HDR, 60 bildrutor per sekund och 1 TB i minne. Konsolen är inte exakt lika kraftfull som sin konkurrent, men har å andra sidan ett mycket bättre utbud av exklusiva speltitlar.

Ursprungspris: Ca 4990 kr

Bästa pris: 3299 kr, gamestop.se

Erbjudande: Köp konsolen med ”Death Stranding”-tema (inklusive spelet) för 4690 kr på Elgiganten.

Läs också… KONSOLTEST: PS4 Pro får mig att vilja skrota PS4:an

mark

ÖVRIGA SAJTER OCH ERBJUDANDEN

MediamarktEffies tips: Gamingstol från Deltaco med inbyggd belysning (den är så ful att den blir kul!!), 1690 kr

CDONEffies tips: Trådlös handkontroll till Nintendo Switch, 279 kr

WebhallenEffies tips:  Xbox One S, 1699 kr

SpelbutikenEffies tips: ”The Witcher 3” (PS4), 199 kr

ElgigantenEffies tips: Elgato game capture, 1490 kr

TeknikmagasinetEffies tips: MMO/MOBA-mus, 499 kr

NetOnNet Effies tips: Gaminglaptop från Lenovo, 6590 kr

P.S. Kom ihåg att du inte måste köpa något och kan ta hand om miljön istället :’) <3

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB