Startsida / Inlägg

”Resident Evil 3” får en remake – släpps nästa år

av Effie Karabuda
Foto: Capcom

Zombiehelvetet fortsätter 2020. Efter succén med ”Resident Evil 2” får även ”Resident Evil 3” en efterlängtad uppfräschning. 

Jag vet inte om ni minns vad ”Resident Evil 2” gjorde med mig tidigare i år. Därför tänkte jag påminna er om denna ikoniska bild, tagen direkt efter en spelsession med min storebror:

Vid det här tillfället var det faktiskt så pass illa att jag var tvungen att sova över hos min bror, eftersom jag inte vågade ta mig hem själv mitt i natten. Det kändes som att Tyrant skulle flåsa mig i nacken hela vägen från tunnelbana till lägenheten.

Med darrig röst och gråten i halsen kan jag nu meddela er att jag kommer behöva ta mig igenom ännu en förlamande skräckupplevelse.

I april nästa år lanseras remaken av ”Resident Evil 3” till Playstation 4, Xbox One och PC. Detta avslöjade Sony under sin State of Play-konferens igår kväll. Multiplayer-läget ”Resident Evil Resistance” kommer också att ingå i spelet som ursprungligen släpptes år 2000.

Mitt största orosmoment är såklart ökända Nemesis som gör comeback. Fienden har terroriserat spelseriens fans genom åren och är snabb som en vessla och totalt oförutsägbar. Känslan av kontroll är cirka noll när Nemesis är i gasen.

Gud så kuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuuul det här ska bli

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Hanna Lindström
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB