Startsida / Inlägg

Johan Renck regisserar tv-serien om ”The Last of Us”

av Effie Karabuda
Foto: Thomas Johansson/Naughty Dog, Playstation

Den svenske regissören tar sig an den hajpade zombiesagan ”The Last of Us”. Tillsammans med HBO ska han göra om spelsuccén till tv-serie. 

Många anser att ”The Last of Us” är ett av de bästa spelen som någonsin har skapats. Berättelsen om Ellie och Joel som kämpar sig fram i ett postapokalyptiskt och zombietätt USA har berört miljontals människor världen över.

I mars avslöjade HBO att de ska göra en tv-serie baserad på det storsäljande spelet. Nu är det klart att satsningen får en svensk prägel. Johan Renck kommer nämligen att regissera piloten av serien, men kanske även fler avsnitt framöver, säger han i en intervju med Discussing Film.

Förra året vann Renck en Emmy för det kritikerrosade tv-dramat ”Chernobyl”. Han har även regisserat avsnitt av ”Breaking Bad” och ”The Walking Dead”, samt gjort musikvideor för bland andra Madonna, Beyoncé och David Bowie.

Han kommer också att ta sig an rollen som exekutiv producent och samarbeta med Craig Mazin som skrev manus till ”Chernobyl”. Mazin kommer i sin tur att jobba ihop med Neil Druckmann – mannen bakom storyn i spelet.

Än så länge har inte HBO berättat om när tv-serien väntas ha premiär. Men fortsättningen på ”The Last of Us” släpps till Playstation 4 den 19 juni. Recensionen av uppföljaren kan ni läsa på sajten den 12 juni klockan 9.01.

Läs också… ”The Last of Us” blir tv-serie hos HBO

Läs också… Våldsamt gameplay i nytt ”The Last of Us”-klipp

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB