Startsida / Inlägg

”Tomb Raider” blir nytt mobilspel – inte alls vad jag behöver just nu

av Effie Karabuda
Foto: Square Enix

Vet ni vad som hade piggat upp 2020? Jo, ett värdigt ”Tomb Raider”-äventyr. Men istället får jag dras med ett mobilspel – där Lara Croft ser ut som en Bratz-docka. 

Två år utan Lara Croft är två år för länge. Mitt senaste möte med spelhjältinnan var alltså i ”Shadow of the Tomb Raider” från 2018. Inte en jättestark upplevelse, om jag ska vara helt ärlig. Men ändå en ren välsignelse jämfört med den nya mobilsatsningen ”Tomb Raider Reloaded”.

Kalla mig konsolfjant som vägrar omfamna casual spelande på mobilen. Men det är något med smartphone-appar som verkligen skriker pengar. De större Croft-spelen vill såklart också dra in en fet summa, men de verkar ändå ha ett starkare kreativt driv utan mikrotransaktionstjafs.

I en ny trailer för ”Tomb Raider Reloaded” visas inget gameplay, eftersom gameplay på mobilen är lika oepiskt som att se mig koka havregrynsgröt på morgonen. Tack och lov har man inte slängt in någon hurtig live-action-sekvens. Nej nej, här är det animerade spindlar, stenmonster och pilar som rör sig i slow-motion.

Det största orosmolnet är Lara Crofts utseende. Japp, vi ska ge oss in i den här debatten igen. Hon påminner om Bratz-dockorna jag lekte med när jag var liten, mest på grund av det oproportionerligt stora huvudet. Nåväl. Vi slipper i alla fall megatuttarna.

Alltså, jag brinner egentligen inte jättemycket för det här. Även om det kanske framstår som det. Såhär ligger det till. Det mest spännande som hände mig idag var att jag faktiskt hade kvar en skvätt mjölk till kaffet, fast jag trodde att mjölken var slut. Därför blir jag lite extra drabbad av nyheten om ”Tomb Raider Reloaded”.

Ingenting är rimligt längre!!

P.s. Svar ja, spelet är free-to-play och det släpps någon gång 2021.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB