Startsida / Inlägg

5 spel att spendera lönen på

av Effie Karabuda
nathandrake

Det är den 25 april och du har cash flow, min vän! Här är de kommande veckornas godbitar som du bör lägga vantarna på. 

”Push Me Pull You” (Playstation 4)

Vad händer när fyra nördiga hipsterkillar med runda glasögon möts och skapar ett spel? ”Push Me Pull You”, såklart! Tillsammans med din partner kontrollerar du en orm-liknande kropp för att brotta ner det andra laget och ta över bollen. Det är ungefär som att spela fotboll, fast tusen gånger snurrigare i en ”2 vs 2”-multiplayer där samarbetet är nyckeln till allt. En liten varning; det här kan ha samma ”göra slut”-effekt som ett besök på IKEA och du bör därför vara beredd på ett utbrott på din medspelare.

Släpps 3 maj. 

”Kathy Rain” (PC)

Tidigare i år gjorde jag en förtitt på det pixliga detektiväventyret ”Kathy Rain” – skapad av svenska enmansstudion Clifftop Games. Jag misstänker att det här kan bli en väldigt stämningsfull, melankolisk och rörande upplevelse i kombination med kluriga pussel som är snyggt knutna till berättelsen. Helt klart värt ett köp för indieälskaren.

Släpps 5 maj. 

”Uncharted 4: Thief’s End” (Playstation 4)

Jag har tillbringat cirka en timme med nya ”Uncharted 4och blev smått tagen. Att ta sig uppför kraftiga och leriga terränger i Madagaskar, utforska fuktiga grottor och smyga sig fram i kulstriderna känns som ännu en välgjord resa med Nathan Drake. Men det som fick mig allra mest på fall var detaljerna och alla små grafiska under. Det ser ut som att det senaste och sista tillskottet i serien inte kommer att göra någon besviken.

Släpps 10 maj. 

”Neverending Nightmares” (Playstation 4, Vita Digital)

”Neverending Nightmares” fick ”PewDiePie” att skrika sig hes. Nu släpps överlevnads-skräckspelet äntligen till konsol. Det här är inget typiskt horror-recept med zombies som får dig att hoppa till i soffan – fokuset ligger snarare på psykiska besvär och hallucinationer som bryter ner en människa. Väldigt påträngande och otäckt, men samtidigt får det en att tänka på hur en depression kan påverka allting runtomkring oss. Spelet är baserat på skaparens egna inre upplevelser.

Släpps 3 maj. 

”Overwatch” (Xbox One, Playstation 4, PC)

Blizzard kliver ut på outforskad mark och tar sig an något de aldrig tidigare har snuddat vid – en förstapersonsskjutare. ”Overwatch är en färgglad historia med bekymmerslösa hjältar som gladeligen skjuter ner sina motståndare med hjälp av alltifrån DJ-beats, isblock och kraftiga robotarmar. Det lär bli en kaotisk men livad lek bland Hollywood-kulisser och japanska körsbärsblommor. Att inte hoppa på det här tåget vore en riktigt dum idé.

Släpps 24 maj.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB