Startsida / Inlägg

Läckta skisser: Såhär ser nya ”Shadow of the Tomb Raider” ut

av Effie Karabuda
tombraider__skisser

Lara Croft är snart tillbaka. Nio läckta konceptskisser och fem olika loggor tyder på att nya ”Tomb Raider” just nu är i utveckling. Kolla in det hemliga materialet här… 

”Shadow of the Tomb Raider” verkar vara namnet på den kommande delen i det omtyckta actionäventyret med arkeologen Lara Croft. Redan i oktober hintades det om en ny titel i serien – då en Reddit-användare upptäckte en laptop på tunnelbanan i Montreal med en dokument som visade upp spelets logga. Nu får vi våra misstankar ännu mer bekräftade.

Sajten Kotaku har lyckats roffa åt sig en bild som visar skisser och loggor till spelet. Materialet är tänkt som ”key art” – alltså sånt som används vid marknadsföring av spelet. Skaparna bakom bilden är den amerikanska agenturen TakeOff som tidigare arbetat med bland annat trailers, hemsidor, animationer och presskit.

shadowoftr
Foto: TakeOff
shadowof_tr
Foto: TakeOff
shadowof_tr2
Foto: TakeOff

”Med hjälp av skisser och renderingar utforskade vi varierande koncept för ’Shadow of the Tomb Raider’-loggan och spelets key art. Den här processen gick ut på att använda olika stolpar från spelet som inspiration för att kunna porträttera varumärket rättvist.”, skriver agenturen.

Det var knäpptyst från Square Enix och ”Tomb Raider”-gänget under E3-mässan, men det här inger i alla fall en gnutta hopp för framtiden. Om vi har tur får vi ett utannonserande under Gamescom nu när läckorna ändå sprids runt hejvilt. Hoppas!

Läs också… Här är nya bilder på Alicia Vikander i ”Tomb Raider”

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lotta Folcker
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB