Startsida / Inlägg

Här gör Supergirl ”Minecraft”-musikalen vi alla vill förtränga

av Effie Karabuda
minecon

Helgens Minecon Earth bjöd, inte helt oväntat, på en rad nyheter till ”Minecraft”. Samt ”Supergirl”-skådisen Melissa Benoist i ett musikalnummer. Titta på egen risk. 

Inövat manus, påklistrade skratt och ett regn av ”we’re very excited”-repliker. Det brukar vara ingredienserna i det enorma eventet Minecon. I år ruckade man om konceptet lite och lät ”Arrested Development”-stjärnan Will Arnett programleda en två timmar lång liveshow, Minecon Earth, som sändes i helgen.

En rad kända ”Minecraft”-profiler var med – bland annat svensken Jens Bergensten – som gång på gång blev anklagad av amerikanarna för att inte verka tillräckligt exalterad.

Men bortom nyheter som uppdateringen Update Aquatic där man introducerar flygande stingrockor, delfiner, bubblande vattenfysik, skeppsbrott, koraller med mera, sparades det bästa till sist. Eller förlåt, det värsta.

Mojang avslöjade att deras Super Duper-grafikuppdatering kommer att släppas nästa år, trots att man lovat att den skulle ut redan under 2017. För att släta över den lilla förseningen tog man därför in ”Supergirl”-skådespelaren Melissa Benoist och lät henne sjunga om magin som väldigt, väldigt snart väntar alla ”Minecraft”-spelare. Med lite studsiga danshopp på det hela.

Det här är inte första gången ett spelföretag hyr in (läs; mutar) en skådespelare/artist som ska skapa god stämning. Vi alla minns ju till exempel Ubisofts Bebe Rexha-jippo från E3 i somras (som jag absolut inte fick klaga på).

Varsågod. Här är ”Minecraft”-musikalen som du verkligen inte behöver i ditt liv.

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Linn Elmervik
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Lena Mellin
 • Redaktionschef: Karin Schmidt Hellsing, Michael Poromaa, Lotta Folcker
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB