Startsida / Inlägg

LISTA: Saker jag vill och inte vill se på E3 2018

av Effie Karabuda
e32018_lista
Foto: AP/Electronic Arts

Spelmässan E3 närmar sig med stormsteg och det finns mycket att se fram emot. Samt mycket att bäva inför. 

Redan i morgon (9/6) kickar E3-mässan i Los Angeles igång när Electronic Arts presenterar sina spelnyheter klockan 20.00. Det blir startskottet för gamingvärldens största och mest uppmärksammade jippo.

Det är verkligen med skräckblandad förtjusning som jag följer E3, i och med att det är i princip omöjligt att veta vad som väntar runt hörnet. Här har ni i alla fall mina förhoppningar och farhågor…

Saker jag vill se på E3 2018:

yessymbolDragon Age 4

Min absoluta favoritspelserie förtjänar en värdig fortsättning. Jag struntar helt och hållet i Biowares till synes slätstrukna actiontitel ”Anthem”. Ge mig ett fullskaligt rollspel med drakar, brittiska muskelpaket och winter’s grasp-formler! Snälla, snälla, snälla.

alistair

yessymbolSpektakulär scenkonst

Jag vet att jag dissade de morbida utsvävningarna under Sonys presskonferens förra året. Men nu känner jag att det kanske är precis den här sortens Cirkus Cirkör-vibb som behövs för att jag ska vakna till liv klockan 03.00 natten till en tisdag. Kom tillbaka, sprattlande lik uppe i taket! Allt är förlåtet.

yessymbolAvatar-spelet

Svenska Ubisoft Massive sitter och ruvar på något stort där nere i Malmö, nämligen James Camerons ”Avatar” i spelformat. Vad för genre och vad för slags karaktärer vi kan se fram emot är ännu oklart. Men bara jag får se typ en sekund av en sten någonstans i Pandora kommer jag att fangirl-skrika. Det är en sak som är säker.

avatar_
Foto: TT

yessymbolMads Mikkelsen

Ja, jag vill se en snygg dansk som presenterar ”Death Stranding”. Kan en kvinna få leva?

yessymbolEn genuin spelutvecklare

”Unravel”-skaparen Martin Sahlin charmade oss alla under E3 2015 när han darrigt höll upp den lilla röda garnfiguren Yarny framför kameran. Och Josef Fares – trots sin lite mer aggressiva framtoning – har också lyckats få publiken på fall. Den gemensamma nämnaren? De är inte amerikanska, medietränade spelutvecklare som lusläser manuset som rullar på telepromptern.

bd9

 

Saker jag inte vill se på E3 2018:

nosymbol Battle royale

Det räcker nu. Även om kidsen inte vill spela något annat än battle royale så behöver vi inte prata om att kidsen inte vill spela något annat än battle royale. ”PUBG”, ”Fortnite” och alla andra otaliga kopior kan leva sitt eget liv. Utanför E3.

nosymbol EA:s sportbonanza

Tyvärr är sportdelen i EA Play alldeles för lång för att kunna kallas för en kisspaus. En seglivad snarkfest är kanske ett mer passande ord.

fifa18_
Foto: Electronic Arts

nosymbolMän i kulörta skjortor

Lila, rosa, röd, grön – vi har sett de manliga presentatörerna klä sig i hela färgskalan. Och glöm inte svettfläckarna, för all del! Skjortorna får gärna vara lite skrynkliga och illasittande också.

nosymbolTarvliga dansshower

Även om jag mer än gärna hade önskat att Ubisofts ”Just Dance”-fest med synkad neondans till Jamiroquai var en synvilla, så var den skrämmande nog hundra procent verklig. För att inte tala om Bebe Rexhas barnkalas-uppträdande och falska tonartshöjning. Åh fan, det här fick jag ju inte skriva! Sorry Ubisoft! Hoppas ni inte ringer och skäller ut mig i år igen.

beberexha
Foto: Youtube

nosymbol

Expansioner, remaster-versioner och allt däremellan

Nä, Bethesda. Tyvärr kommer vi inte gå igång på ännu ett kapitel i ”The Elder Scrolls”-serien om det inte faktiskt inte är ett nytt, riktigt spel av ”Skyrim”-kaliber. Och Square Enix, vi har ”Final Fantasy”-remasters så det blir över. Sluta mjölka ur något som nått sin peak för längesedan – bättre kan ni!

E3-konferenserna sänds 9-12 juni. Hela schemat hittar du HÄR

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB