Startsida / Inlägg

Här fyndar du spel och konsoler på Black Friday 2018

av Effie Karabuda
blackfriday2018
Montage: Aftonbladet Spela

Svårt att hitta det bästa klippet i Black Friday-djungeln? Här är listan med de största prissänkningarna – och Effies personliga spelfavoriter. 

Artikeln uppdateras löpande med nya erbjudanden. 

mark

SPEL

Playstation store

PS4-, PS3-, PS VR– och PS Vita-ägare bör ta en titt i Playstations digitala butik. Rean pågår ända fram till 27 november och ger upp till 60 procent rabatt. Många populära och relativt nya titlar finns med, bland annat ”Spider-Man” (42 procent rabatt) och ”FIFA 19” (43 procent rabatt). Dessutom får du 20 procent rabatt på ett PS Plus-medlemskap på 12 månader.

Effies tips: ”Detroit: Become Human” (54 procent rabatt). Ett ”Äkta människor”-liknande rollspel där robotarna är förtryckta och dina handlingar kan få allvarliga konsekvenser. Grymt omspelningsvärde och oförglömliga karaktärer.

Xbox games store

Spara upp till 67 procent på spel till både Xbox One och Xbox 360. En månads guldmedlemskap i Xbox Live kostar dessutom bara 10 kronor fram till 3 januari, vilket kan vara smart att investera i då rabatten blir snäppet högre på samtliga spel om du är guldmedlem. Här hittar du favoriter som ”Call of Duty: Black Ops 4” (20 procent rabatt/30 procent guldrabatt) och ”Shadow of the Tomb Raider” (40 procent rabatt/50 procent guldrabatt).

Effies tips: ”Cuphead” (20 procent rabatt). Disney blandat med ”Dark Souls”-brutalitet. De precisionsbaserade striderna kommer få dig att svära som bara den. Men tillfredsställelsen när du klår en boss liknar inget annat.

Steam

Som PC-spelare gäller det att ständigt uppdatera Steam-sajten eftersom att nya dagliga erbjudanden trillar in titt som tätt fram till 27 november. Tusentals titlar är på rea – alltifrån storsäljande kommersiella äventyr till mer nischade indiespel. Ibland med rabatter ända upp till 75 procent. Till exempel har ganska färska ”Assassin’s Creed Odyssey” fått en stadig prissänkning (33 procent).

Effies tips: ”Monster Hunter World” (34 procent rabatt). Ett spel med en enorm bredd och positiv anda. Ut och jaga monster i en miljö som kommer att hänföra dig med sin högupplösta grafik. 

Origin

Electronic Arts egen plattform för PC– och Mac-användare har en rea på upp till 60 procent. I vissa fall kan Steam eller några av konsolbutikerna ha bättre priser, så se till att dubbelkolla. Men spel som till exempel ”Battlefield 1” finns nu för drygt 50 spänn och är definitivt värt att lägga i varukorgen.

Effies tips: ”Unravel Two” (50 procent rabatt). Umeåutvecklarna Coldwood har verkligen träffat mitt i prick med den här co-op-upplevelsen. Två små garnfigurer tar sig fram i den norrländska naturen och hjälper varandra förbi olika hinder.

mark

KONSOLER

Nintendo Switch

Switch är stationär och bärbar på samma gång, så att du både kan koppla upp den till din tv samt ta med den när du är på resande fot. Det har släppts en hel del hyllade titlar till hårdvaran som till exempel ”The Legend of Zelda: Breath of the Wild” och ”Super Mario Party”.

Ursprungspris: Ca 3700 kr

Bästa pris: 3299 kr, BR

Erbjudande: Köp en bundle som innehåller konsolen, ”Breath of the Wild” och ”Mario Kart 8” för 4490 kronor hos Webhallen.

Läs också… KONSOLTEST: Så bra är Nintendo Switch

Xbox One X

Den här bjässen har 40 procent mer kraft än någon annan konsol på marknaden. 4k-upplösning, HDR, 60 bildrutor per sekund och 1 TB i minne. Om du verkligen vill maxa gamingupplevelsen är X det rätta valet.

Ursprungspris: Ca 5395 kr

Bästa pris: 4390 kr, Inet

Erbjudande: Köp en bundle som innehåller konsolen och ”PUBG” för 3995 kr på Elgiganten.

Läs också… Spelsnack med Effie: Så bra är nya Xbox One X

Playstation 4 Pro

Precis som Xbox One X har PS4 Pro 4k-upplösning, HDR, 60 bildrutor per sekund och 1 TB i minne. Konsolen är inte exakt lika kraftfull som sin konkurrent, men har å andra sidan ett mycket bättre utbud av exklusiva speltitlar.

Ursprungspris: Ca 4990 kr

Bästa pris: 3989 kr, DustinHome

Erbjudande: Köp en bundle som innehåller konsolen och ”Red Dead Redemption 2” för 3999 kr på Gamestop.

Läs också… KONSOLTEST: PS4 Pro får mig att vilja skrota PS4:an

mark

ÖVRIGA SAJTER OCH ERBJUDANDEN

MediamarktEffies tips: Gaminglaptop från Lenovo, 8990 kr

CDONEffies tips: Stationär gamingdator från Acer, 7777 kr

WebhallenEffies tips:  Playstation VR + Camera + VR Worlds, 1990 kr

SpelbutikenEffies tips: ”Rayman Legends” (Nintendo Switch), 218 kr

ElgigantenEffies tips: Playstation 4 Slim, 2890 kr

TeknikmagasinetEffies tips: Spelheadset från Razer, 599 kr

NetOnNetEffies tips: Xbox One S + ”Forza Horizon 4”, 1990 kr

Läs också: 8 knep för bästa fynden på Black Friday

Läs också: Black Friday 2018 – Aftonbladet sänder live

 • Tjänstgörande nöjesredaktör: Sandra Wejbro
 • Nöjeschef: Andreas Hansson
 • Chefredaktör, vd och ansvarig utgivare: Lena K Samuelsson
 • Stf ansvarig utgivare: Martin Schori
 • Redaktionschef: Karin Schmidt
 • Besöksadress: Västra Järnvägsgatan 21, Stockholm
 • Org.nr: 556100-1123
 • Momsregistreringsnr: SE 556100-112301
 • Kontakt: förnamn.efternamn@aftonbladet.se
 • Aftonbladet Plus Kundcenter: tipsa@aftonbladet.se
 • Telefon växel: 08 725 20 00
 • FÖLJ OSS

© Aftonbladet Hierta AB